VILÉMOVICE A - VRANOVÁ 0:0

24.05.2011 20:37

 

V neděli 22.5.2011 jsme na našem hřišti přivítali těžkého soupeře z Vranové. Naše předpoklady, že se bude hrát agresivní fotbal, až na hranici pravidel se potvrdily. Trenér p.Grégr ještě nemohl počítat s Honzou Fialem (pracovní zaneprázdnění), P.Vašíčkem a opět se k utkání nedostavil R.Beneš. Do utkání jsme nastoupili v následujícím složení:

 

       Vilémovice „A“   -   Vranová           0 : 0 

 

                                                 Urbánek J.

Vašíček L.           Slavíček M.       Kvasnovský P.         Fiala J.

   Stupka K.         Školař O.          Šebela M.              Kučera O.

                    Doneberger P.          Sehnal P

 

Náhradníci:    Helám P., Sedlařík O., Kučera M.

                        75min.:      Helán P. vystřídal Kučeru O.

 

Již v kabině jsme si říkali, že Vranová má výborné hráče dopředu, ale v obraně jsou více zranitelní.Z toho důvodu dostali naši krajní obránci jasné instrukce , že musí ihned přistupovat k útočníkům a ztížit jim přebírání míče. Dále jsme se chtěli vyvarovat faulům v blízkosti naši branky, poněvadž  soupeř má velice nebezpečné standardky.Co jsme si řekli před utkáním to se do puntíku splnilo. Začátek utkání byl sice v naší režii, ale po krásné křížné přihrávce p.Donebergra na nabíhajího pravého záložníka K. Stupky, který postupovalze strany sám na hostujícího brankáře, ale nepodařilo se mu akci úspěšně dokončit se pomalu dostávali do hry hostující hráči. Začali nás ohrožovat zejména dlouhými pasy na útočníky s kterými měli naši obránci hodně práce. Zejména z jejich pravé strany hrozilo pro naši branku velké nebezpečí.J.Fiala byl v jednom kole a zejména ze začátku mu jeden z nejlepších střelců soutěže Krčil dělal velké problémy. Po jedné z akcí se dostal hostující útočník až téměř před našeho brankáře, ale naštěstí pro nás se mu nepodařilo zakončit. Ještě nás vystrašila asi v třicáté minutě tvrdá střela, kterou jsme vytěsnili horko těžko na roh.

    Že se nám v prvním poločase hra moc nedařila potvrdili dvě standardky, ze kterých se nám jindy podaří před brankou soupeře vytvořit alespoň nebezpečnou situaci, avšak obránci hostujícího týmuobě úspěšně vyřešili.

   O poločase jsme si v kabině jasně řekli, že musíme zvýšit důraz a mít větší hlad po míči. Zkusit hráče Vranové přehrát zejména přihrávkami po zemi a tím zrychlit hru.

    Druhý poločas byl z naší strany určitě lepší a podařilo se nám hru přesunout po většinu druhého poločasu před branku soupeře. Zrychlili jsme hru a dostávali jsme se do šancí. První velkou příležitost nevyužil O. Školař, který po krásné nahrávce od P.Sehnala pálil z malého vápna z první, ale přestřelil.Poté se dvakrát tlačil do zakončení z pravé strany K.Stupka, ale zakončení se mu nepovedlo dle jeho představ. Z našeho tlaku jsme kopali několik rohů, ale většinou jsme nám nepodařilo ohrozit soupeřovu branku. V pětasedmdesáté minutě šel na hřiště P.Helán a chvíli na to se předvedl krásnou přihrávkou na K.Stupky , ten pěkně vystřelil, ale těsně přestřelil. Asi dvě minuty před koncem se do slibné akce dostal nabíhající pravý obránce L.Vašíček, který vystřelil, ale střela mu moc nesedla a hostující brankář ji vyrazil na roh.  Hosté měli v druhé půli pouze jednu šanci,kde se po nedorozumění mezi brankářem a obránci řítil do šance hostující útočník, ale na poslední chvíli zasáhl J.Fiala.

     Utkání skončilo po zásluze nerozhodně i když jsme měli více vyložených šancí, avšak nepodařilo se nám vsítit branku.

     Příští sobotu hrajeme v Kunštátě, kde se nám dlouhodobě moc nedaří a většinou odjíždíme s porážkou. Proto se pokusíme tuto tradici porušit a vyválčit tři body. Zveme naše příznivce,ať nás přijedou povzbudit, poněvadž je ve hře stále boj o druhé místo. S 41 body jsme zatím na čtvrtém místě . Na druhou Lipůvku  ztrácíme dva body a na třetí Kotvrdovice jeden bod. Začátek utkání je ve 16.30hod.