VILÉMOVICE - VEVERSKÁ BITÝŠKA 2:0 (1:0)

14.10.2019 16:55

V neděli 13.10. 2019 nás v dalším domácím utkání čekal nováček naší soutěže Veverská Bítýška, která se pohybuje v horních patrech tabulky, a tak jsme očekávali velmi těžký zápas. 

Začátek zápasu byl vyrovnaný, jako by obě mužstva hledala recept na překonání obrany soupeře, a tak se hra odehrávala spíše ve středu hřiště a branku obě mužstva ohrožovala z rohových kopů, ale žádný z nich nevedl ke vstřelení branky jak na jedné, nebo druhé straně hřiště. V 15. minutě jsme se dostali k první vážnější šanci, když Skoupý sklepl míč hlavou na Kuropatu, jehož střela byla zablokována obránci hostů. Běžela 17. minuta, Duchovný  autovým vhazováním našel Opletala, ten posunul na Azbayara, který přihrál rozběhnutému Hegerovi a jeho přízemní střela zapadla k levé tyči branky hostů - 1:0. O chvíli později si dlouhý pas Siegla zpracoval Kuropata, který zpětnou přihrávkou hledal Skoupého, ale ten na ni jen těsně nedosáhl. Hosté odpověděli střelou nad. Z přímého kopu to zkoušel také Siegl, ale jeho pokus šel těsně nad. I hosté zahrávali přímý kop, ale s přízemní střelou si poradil brankář Veselý. Svou rychlostí nám dělal starosti hostující Cebák, ale díky pozorné obraně jsme ho do šancí nepouštěli. Po přiklepnutí Opletala to zkoušel střelou Kuropata, ale jeho střela byla zablokována obránci hostů. O chvíli později se parádní kličkou zbavil Azbayar jednoho z obránců, chtěl přihrávkou nalézt Skoupého, ale ten tísněn protihráčem se k míči nedostal. V 37. minutě hosté zahráli v pokutovém území rukou a byla z toho penalta, kterou Heger tentokrát neproměnil, když jeho střelu skvělým zákrokem brankář hostů vyrazil. Konec první půle byl vyrovnaný, a tak se již stav neměnil a my drželi po půli jednobrankový náskok. 

Druhá půle začala lépe pro nás, když si v 51. minutě Valnoha narazil míč s Hegerem, probil se až před brankáře a střelou z úhlu ho prostřelil a zvýšil náš náskok na 2:0. O chvíli později pálil nad branku Opletal. Svým typickým způsobem se dostal do šance Kuropata, ale brankáře nepřekonal. V 66. minutě Siegl zahrával přímý kop, na jeho střílený centr si naběhl Maška, ale hlavou mířil těsně nad. Hosté se snažili o snížení stavu a ocitli se ve dvou šancích. Při jedné pálili těsně mimo naši branku, a při té druhé hostující Bednář nenápadnou střelou orazítkoval dokonce tyč. Běžela 70. minuta, Valnoha našel krásnou přihrávkou Kuropatu, který v dobré šanci neuspěl. Znovu útočili hosté, ale jejich střela šla nad naši branku. Běžela 75. minuta, když hosté dopravili míč do naší branky, ale bylo to z postavení mimo hru, a tak se stav neměnil. V 80. minutě hosté po přímém kopu Michny orazítkovali břevno naší branky. Konec zápasu chtěli hosté ještě zdramatizovat, ale nám se jejich snahy pozornou hrou podařilo překazit, a tak jsme si připsali zasloužené a důležité vítězství.     

 SESTAVA: Veselý Zdeněk, Kučera Martin, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Duchovný Robin, Valnoha Zdeněk, Azbayar  Azzaya (73. min. Urbánek Filip), Heger Tomáš, Opletal Petr, Kuropata Radomír, Skoupý Michal (61. min. Randula Radek).

 PŘIPRAVEN: Němec Kamil.