VILÉMOVICE - DRNOVICE 4:2 (3:2)

18.10.2018 10:13

V neděli 14.10.2018 jsme v dalším kole 1.B třídy přivítali na našem hřišti tým FK Drnovice, se kterým jsme se ještě v soutěžním utkání nepotkali, a tak jsme byli zvědaví, jak náš první souboj dopadne.
Úvod zápasu se nesl v opatrném duchu, jakoby nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. První se ale ke slovu dostali hosté, kteří využili naši chybu v rozehrávce, k míči se dostal Lukaštík a pohodlně otevřel skóre zápasu 0:1. My jsme odpověděli akcí Kuropaty, který potáhl míč po straně, přihrál Opletalovi, ale s jeho střelou brankář hostů neměl problém. O chvíli později se po rohu k odraženému míči dostal Siegl a svou technickou střelou nadělal hostujícímu brankáři mnoho starostí. V minutě 17. hosté zahrozili nebezpečným protiútokem, který tentokrát zakončil Adler mimo tyče naší branky. Běžela minuta 24., když hosté rozehráli rychlou akci po pravé straně hřiště, na kterou jsme nestačili zareagovat a Strnad měl dost času dopravit míč do naší branky a upravit stav na 0:2. Po obdržených brankách jsme vrhli všechny síly na to, abychom zvrátili nepříznivý vývoj utkání. Snížit mohl po rohu Kasálka a následném závaru Marek Pernica, ale svou dorážku nasměroval pouze do břevna, míč se k němu znovu dostal, ale brankář hostů byl na místě a míč vyrazil. V minutě 38. byl na půli hřiště faulován Heger. K zahrávání přímého kopu se postavil Siegl, který parádní dalekonosnou střelou přehodil hostujícího brankáře a snížil na 1:2. O pět minut později se po akci Kuropaty a jeho střele dostal k odraženému míči svým důrazem Jarůšek, který tvrdou střelou srovnal na 2:2. Dokonalý obrat jsme dotáhli do konce v nastaveném čase první půle, když se po akci Jarůška dostal míč k Azzbayarovi, který přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Hegera, na jehož střelu k tyči brankář hostů nedosáhl a bylo to rázem 3:2 pro nás! V poločase jsme tedy nakonec drželi jednobrankový náskok.
Druhá půle začala sérií našich rohových kopů, po jednom z nich a následném závaru dokonce skončil míč na břevně soupeřovy branky. Po akci Kuropaty se do střelecké příležitosti dostal Opletal, ale jeho střela byla zblokována obránci. O chvíli později se protáhl po pravé straně hřiště Marek Pernica, ale jeho střelu z úhlu brankář hostů kryl. V minutě 60. se po Jarůškově přiklepnutí dostal k míči Opletal, jeho střela šla však těsně nad branku. Hosté mohli vyrovnat o chvíli později, ale Kyzlink super zákrokem vychytal šanci, ve které se ocitl Strnad. Běžela minuta 69., Jarůšek potáhl míč po levé straně hřiště, přihrávkou našel Kuropatu, který kříženou střelou pojistil náš náskok na 4 :2. Skóre mohl navýšit z přímého kopu Siegl, ale protentokrát neuspěl. V minutě 87. mohl po akci Lukáše Pernici upravit stav Urbánek, jeho dorážka z úhlu však šla do boční sítě. Konec zápasu se blížil a my si již vítězství vzít nenechali.

SESTAVA : Kyzlink Jakub - Pernica Marek, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Duchovný Robin, Kuropata Radomír, Kasálek Martin (46. minuta Randula Radek), Heger Tomáš, Opletal Petr (78. minuta Pernica Lukáš), Azbayar Azzaya (72. minuta Kučera Martin), Jarůšek Tomáš (85. minuta Urbánek Filip).

PŘIPRAVENI: Široký Branislav, Vašíček Luboš