VILÉMOVICE - DRNOVICE 3:2 (1:0)

16.04.2014 21:45

V prvním jarním domácím zápase jsme hostili tým Drnovic,který je sice na předposledním místě,ale doma se nám na podzim příliš nedařilo a tak o podcenění soupeře nemohla být řeč a povinnost velí doma vyhrávat.
Zápas jsme začali velmi aktivně a již ve 4 minutě to zkoušel z přímého kopu Maroši ,ale bez úspěchu.O minutu později poslal míč do strany Maroši na M.Mikšovského ten se elegantní kličkou zbavil protihráče a parádní střelou asi ze třiceti metrů orazítkoval břevno.V další akci to zkoušel bez přípravy P.Mikšovský ,jeho střela šla však těsně nad.V minutě 11. se do šance po chybě obránců dostal P.Mikšovský ,nevšiml si lépe postaveného Pernici a tak volil střelu ,kterou gólman hostů vyrazil.V minutě 20.se dostal do šance Pernica,střelou z otočky však mířil mimo.O dvě minuty později důsledně napadal hostující obránce P.Mikšovský,od něho se míč odrazil k Pernicovi ,který postupoval s míčem na brankáře hostů a přízemní střelou z hranice šestnáctky mu nedal šanci 1:0.Pokračovali jsme v náporu, M.Mikšovský našel dlouhým pasem Pernicu,který míč excelentně zpracoval a pohotově vystřelil ,ale tentokrát souboj vyhrál hostující gólman a střelu vyrazil.Hosté se do šancí v první půli moc nedostávali a tak v první važnější mířili v minutě 33. nad.V minutě 38. se do šance znovu dostal Pernica ,ale nezakončil dobře.V 41. minutě se hostům podařilo dát gól ,ale pro ofsajd neplatil.My jsme v závěru půle mohli své vedení pojistit, ale stoper L.Vašíček ,mířil hlavou nad a po další standartce pro změnu nohou opět nad.
Vstup do druhé půle se nám vůbec nevydařil a po naší hrubce se k míči dostal hostující útočník a podél bezmocného Urbánka srovnal na 1:1.V minutě 49. to z přímého kopu zkoušel J. Fiala ,brankář jeho střelu vyrazil.O 4 minuty později byl faulován před pokutovým P.Mikšovský .Míč si postavil Maroši a umístěnou střelou nás poslal do vedení 2:1.V minutě 60. pálil P.Mikšovský v dobré příležitosti nad. Běžela 63 minuta a M.Mikšovský vyslal krásnou přihrávkou do úniku Pernicu,ten se zbavil obránců ,prostřelil brankáře a zvýšil na 3:1.Hosté využili z našeho uspokojení z vedení a ocitli se v šancích ,zejména ta v minutě 75,kterou na třikrát zlikvidoval gólman Urbánek byla velmi nebezpečná.Konec zápasu byl velmi nervozní a nemohli jsme se najít klid a hosté toho využili a dvě minuty před koncem snížili po naší chybě na 3:2.Nám se ale nakonec podařilo těsné vedení uhájit a zvítězit.
SESTAVA: Urbánek Jiří-Vašíček Petr,Korytář Jan,Vašíček Luboš"K" ,Urbánek Marek-Eliáš Lumír,Fiala Jiří,Maroši Jan,Mikšovský Michal -Pernica Marek,Mikšovský Petr.
STŘÍDÁNÍ:85.minuta Vávra Petr za Jana Korytáře
                90.minuta Urbánek Filip za Marka Pernicu
PŘIPRAVEN:Němec Kamil,