VILÉMOVICE - BABICE NAD SVITAVOU 3:2 (2:0)

03.04.2019 20:55

V neděli 31.3.2019 jsme na domácím hřišti přivítali tým Babic, se kterým se nám moc nedaří, ale přesto jsme chtěli před domácím publikem předvést hezký fotbal a korunovat ho vítězstvím.

Úvod utkání patřil nám, když se v nebezpečném náběhu ocitl Gross, ale postrádal klid k zakončení. Dvakrát nebezpečně pálil Kasálek, bohužel těsně mimo branku hostů. O chvíli později Opletal prostrčil míč na rozběhnutého Hegera, jeho střelu ale zlikvidoval brankář hostů. Babice zahrozily technickou střelou Doležala, který se prokličkoval do našeho pokutového území, ale nezakončil přesně. Běžela 15. minuta a Pernica přiklepl Kasálkovi, jehož tečovaná střela skončila na tyči, odražený míč se dostal k Jarůškovi, který nás přesnou dorážkou poslal do vedení 1:0. Po našem vstřeleném gólu, jsme mohli přidat další, ale Siegl po Kasálkově rohu hlavičkoval nad branku. V další akci po křídle Gross centroval před branku hostů, ale nikdo míč nedokázal dostat do branky. Ve 27. minutě se svým typickým způsobem prokličkoval do pokutového území hostů rychlík Kuropata, byl však faulován. Nařízený pokutový kop  bezpečně proměnil Heger, který zlomil naše penaltové prokletí a navýšil náš náskok na 2:0. Pokračovali jsme dál v aktivitě a Kuropata po dalším úniku krásně přihrál Jarůškovi, ale jeho střelu brankář hostů kryl. Šance měli Heger i Gross, ale bohužel neuspěli. Ve 40. minutě zahrával roh Siegl, na něj si naběhl Pernica, ale jeho pohotovou hlavičku zlikvidoval skvělým  reflexivní zákrokem brankář Míček. V samotném závěru první půle hosté mohli snížit stav po závaru v našem pokutovém území, ale naštěstí neuspěli, a tak se šlo do kabin, alespoň pro nás, za velmi příjemného stavu.  

Druhá půle začala lépe pro hosty, kteří zahrozili dvěma nebezpečnými rohy, které zahrával Tajnai. Ten první ještě náš brankář Kyzlink pohotovým zákrokem vyrazil, ovšem ten druhý, ve 47. minutě, už zakroutil přímo do levého horního rohu naší branky a snížil stav utkání na 2:1. Hosty gól nabudil, dál pokračovali v aktivitě, a vytvářeli si šance. Nejednou musel zasahovat proti nebezpečným střelám náš brankář Kyzlink. Nám se hra nedařila tak, jak jsme představovali, jakoby nám chyběla  lehkost a překvapivá finální přihrávka z první půle. I přes nepříznivý vývoj druhé půle jsme mohli náš náskok navýšit, ale hlavička  Skoupého  po centru Hegera skončila na břevnu. Hosté vzápětí odpověděli táhlou střelou Trávníčka, která orazítkovala tyč naší branky. V 83. minutě  hosté udělali v našem pokutovém území pořádný závar a nakonec se střídajícímu Malířovi podařilo dopravit míč do naší branky a bylo srovnáno na 2:2. Rozpoutal se boj kdo s koho. Nakonec jsme jazýčky vah překlopili na naši stranu, když v 87. minutě, po rohu Kasálka, rozhodl přesnou hlavičkou Pernica a poslal nás do vedení 3:2. V samotném závěru nás ještě při jedné z šancí hostů podržel výborným zákrokem Kyzlink a my jsme si připsali v tomto zajímavém a dramatickém utkání  důležité vítězství.

                     

SESTAVA: Kyzlink Jakub - Pernica Marek, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Kuropata Radomír, Kasálek Martin, Opletal Petr (71. min. Randula Radek), Heger Tomáš (85. min. Urbánek Filip), Gross Miroslav (58. min. Skoupý Michal), Jarůšek Tomáš .  

 

 PŘIPRAVENI: Kučera Martin, Vašíček Luboš.