TJ VILÉMOVICE - TJ VIKTORIE ŽELEŠICE 3 : 1 ( 0:0 )

26.04.2023 10:24

 

V neděli 23.4.2023 jsme, opět na našem hřišti, uvítali v dalším soutěžním utkání tým Želešic a znovu jsme doma chtěli uspět a připsat si co nejvíc bodů. Ze zdravotních důvodů nám chyběli Tomáš Polách starší a Lukáš Mareš. Kvůli pracovním povinnostem chyběl Radek Randula.

Zápas začal našimi dvěma rohovými kopy, ale bohužel se nám nepodařilo zakončit. Hosté odpověděli střelou Formana, kterou Hlaváček pohotovým zákrokem zneškodnil. O chvíli později se do míče opřel Reitoral, ale jeho pokus šel těsně nad naši branku. My jsme odpověděli dalekonosnou střelou Zacha, která šla nad branku hostů. Dvěma nebezpečnými centry pozlobil obranu hostů Kasálek, ale my jsme z toho, k naší smůle, nic nevytěžili. Dobrou kombinační akci rozehráli Chaloupka, Zach, Heger, Sedlák a Jarůšek, ale zakončení posledně jmenovanému nevyšlo. Hosté odpověděli tečovanou střelou Střeštíka, kterou vyrazil brankář Hlaváček. Do dobré příležitosti se po centru Kasálka a přihrávce Sedláka dostal Zach, ale jeho tečovanou střelu gólman hostů vyrazil do bezpečí. Po rohu Hegera hlavičkoval Sedlák, ale jeho pokus šel těsně mimo branku. Z přímého kopu to zkoušel Siegl, ale jeho střelu brankář hostů chytil. V samotném závěru se k nebezpečné hlavičce dostal Kasálek, ale šla těsně mimo branku hostů. První půle tedy skončila bez branek.

Druhá půle začala dvěma náběhy Sedláka, které se nám využít nepodařilo. Ve 48. minutě zastavili hosté Jarůška ve svém pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou technickou střelou bezpečně proměnil Sedlák a otevřel skóre zápasu - 1:0. Hosté odpověděli rychlým náběhem z levé strany, ale brankář Hlaváček střelu Střeštíka chytil. V 57. minutě, při výběhu, zastavil hostujícího hráče mimo naše pokutové území v rozporu s pravidly gólman Hlaváček a byl vyloučen. My jsme byli odsouzeni k dohrání zápasu v deseti hráčích. V téže minutě jsme museli střídat, když musel hřiště opustit Marek Pernica, aby uvolnil místo pro náhradního brankáře Davida Mašku. Běžela 62. minuta, když byl faulován před pokutovým územím hostů Sedlák a my měli možnost zahrávat přímý kop. Míč si postavil Kasálek, který nechytatelnou střelou přes zeď vymetl levý horní roh branky hostů a zvýšil na 2:0. V další šanci se ocitl Jarůšek, ale jeho střelu gólman hostů chytil. Po nadýchaném centru Sedláka se krásně položil do hlavičky Zach, ale mířil jen těsně mimo branku hostů. V 76. minutě Siegl vybojoval míč, ve středu hřiště přihrál Sedlákovi, který do úniku poslal Zacha, ten předložil přesnou přihrávku do vyložené šance Jarůškovi a jeho přesná dorážka znamenala zvýšení na 3:0. O minutu později byl po faulu na Hegera po druhé žluté kartě vyloučen hostující Křivohlávek. V 78. minutě nahradil střelce naší třetí branky Tomáše Jarůška Václav Koutný. Pohotovým zákrokem se blýskl náhradní brankář Maška. Do dobré šance se po přihrávce Chaloupky málem dostal Koutný, ale chyběl mu krůček, aby mohl lépe zakončit. Nebezpečně střílel Kasálek, ale k naší smůle z toho nic nebylo. Dalším pohotovým zákrokem se při šanci hostů ukázal Maška. Běžela 87. minuta, když Tomáše Hegera nahradil Dominik Dinga. V 89. minutě hosté po rychlé akci a přesné střele Němečka snížili na 3:1. V samotném závěru, po skvělé přihrávce Siegla, postupoval sám na brankáře hostů Koutný, ale jeho technická střela šla těsně mimo.

Závěr zápasu se blížil a my si, v tomto dramatickém utkání, i když jsme část zápasu hráli o deseti hráčích, ve které jsme ale právě svůj náskok upevnili, připsali důležité tři body. Všem hráčům patří velké poděkování za bojovnost a předvedený výkon zejména ve druhém poločase.

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Heger Tomáš (87. min. Dinga Dominik), Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Pernica Marek (57. min. Maška David), Sedlák Richard, Jarůšek Tomáš (78. min. Koutný Václav).

PŘIPRAVENI: Školař Ondřej, Kučera Martin.

 

 ŽK: 55. minuta Siegl Patrik (faul)

  ČK: 57. minuta Hlaváček Filip (faul)

 

                         STATISTIKA    TJ VILÉMOVICE

 

GÓLY                                                PŘIHRÁVKY 

8. minuta Sedlák Richard              pokutový kop (faul na Tomáše Jarůška)

62. minuta Kasálek Martin             přímý kop (faul na Richarda Sedláka)

76. minuta Jarůšek Tomáš             Zach Vojtěch 

 

 

                                                                 

48. minuta Sedlák Richard            pokutový kop (faul na Tomáše Jarůška)

62. minuta Kasálek Martin             přímý kop (faul na Richarda Sedláka)

76. minuta Jarůšek Tomáš                        Zach Vojtěch