TJ VILÉMOVICE - TJ SOKOL KOBEŔICE 5 : 0 ( 2 : 0 )

07.09.2021 13:49

 

V neděli 5.9.2021 jsme v dalším kole 1. B třídy přivítali na domácí půdě tým Kobeřic, se kterým jsou utkání vždy vyrovnaná a dramatická, ale chtěli jsme doma předvést dobrý fotbal a uspět. V tomto zápase jsme ale nemohli počítat se zraněným Tomášem Poláchem. Marek Pernica a Radek Randula byli mimo kvůli pracovním povinnostem. Zdeněk Valnoha přestoupil do Hrušovan u Brna. Zdeněk Veselý přestoupil do Bystřice nad Pernštejnem. Oběma děkujeme za působení v našem klubu a přejeme, ať se jim v nových působištích daří. Jako náhrada za brankáře Veselého jsme se dohodli s Jiřím Urbánkem, který již v našem klubu působil.

Utkání začalo lépe pro nás, když se v první šanci objevil Jarůšek, ale nemířil přesně. Kučerovi chyběl o chvíli později krok, aby se dostal k zakončení. Hosté zahrozili rychlou akcí po pravé straně, ale Hlaváček si s přízemní střelou poradil. Heger oslovil přihrávkou Kasálka, jeho pokus ale zablokovali obránci hostů. V náběhu se ocitl i Švancara, ale jeho technický pokus gólman hostů vyrazil na roh. Další Šanci rozehrál Zach na Švancaru, který prudkou přihrávkou vybídl ke skórovaní Jarůška, ale jeho střela mířila pouze do břevna. Z přímého kopu to zkoušel Kasálek, jeho pokus ale brankář hostů vyrazil. Nebezpečně střílel také Heger.  Ve 42. minutě Siegl rychle rozehrál aut na Švancaru, ten unikl po levé straně hřiště, přesně našel Frieda, který zblízka přesně zakončil a otevřel skóre zápasu - 1:0. Běžela 45. minuta, když Siegl našel dlouhým pasem Švancaru, který se zbavil hostujících obránců, našel Hegera a ten zblízka doklepl míč do branky a bylo to už 2:0. První půle tedy skončila naším dvoubrankovým vedením.

Začátkem druhé půle hosté zahrávali přímý kop, míč se jim sice podařilo dostat do branky, ale gól nebyl pro dřívější porušení pravidel uznán. Běžela 56. minuta a my jsme sáhli k první obměně sil, když Kučeru nahradil Chaloupka. V 57. minutě se dostal k míči Jarůšek, přihrál Hegerovi, který přízemní střelou překonal brankáře a upravil skóre na 3:0. Dál jsme pokračovali v aktivní hře. Nebezpečně pálil po přihrávce Švancary Zach, ale jeho střela šla těsně nad branku. V dobrých šancích se po přihrávkách Švancary ocitl Zach a Jarůšek, ale neuspěli. Hosté odpověděli nebezpečnou střelou, která šla těsně mimo naši branku. Švancara vybídl ke skórovaní Frieda, ale jeho střelu zablokovali obránci hostů. Po rohu Kasálka nastřelil Siegl tyč. Poslali jsme další čerstvé síly do hry. Střelce dvou branek Hegera nahradil Mikšovský, ten se hned dostal po přihrávce Zacha do šance, ale jeho střelu brankář domácích vyrazil do bezpečí. V 78. minutě lehce zraněného Zacha vystřídal Mareš. Běžela 79. minuta, když Maška našel Švancaru, který další gólovou přihrávkou oslovil Jarůška a ten přesnou střelou navýšil náš náskok už na 4:0. O minutu později Mikšovský napadl rozehrávku hostů, od něj se míč odrazil ke Švancarovi, který přehodil brankáře hostů a dal na 5:0. Hosté poté pohrozili dvěma nebezpečnými střelami, ale neuspěli. V samotném závěru mohl ještě pojistit náš výsledek Švancara, ale brankář hostů míč vyrazil do bezpečí. V tomto utkání jsme soupeře přehráli a zaslouženě vyhráli.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Kučera Martin (56. min Chaloupka Matěj), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Fried David, Heger Tomáš (73. min Mikšovský Petr), Kasálek Martin, Zach Vojtěch (78. min Mareš Lukáš), Švancara Petr, Jarůšek Tomáš.

Připraven :       Urbánek Jiří

 

                                                 STATISTIKA   -   TJ Vilémovice

                             GÓLY                                                                  PŘIHRÁVKY

            42. minuta - Fried David                                                        Švancara Petr

            45. minuta - Heger Tomáš                                                     Švancara Petr

            57. minuta - Heger Tomáš                                                     Jarůšek Tomáš

            79. minuta - Jarůšek Tomáš                                                  Švancara Petr

            80. minuta - Švancara Petr                                                    samostatná akce