TJ VILÉMOVICE - FC SLOVAN BRNO 3 :0 (1 : 0)

22.08.2023 10:24

                             

V neděli 20. 8. 2023 jsme v prvním domácím zápase přivítali Slovan Brno a chtěli i na domácím hřišti vyhrát a potvrdit těžce vydřené body z Rájce. Ze zdravotních důvodů chyběli Marek Pernica, Martin Kasálek, Tomáš Jarůšek a nově také David Fried. Z rodinných důvodů nebyl přítomen Lukáš Mareš.

Utkání pro nás začalo fantasticky a hned ve 3. minutě, po akci Crhonka, na míč nabíhalo víc hráčů, ale dostal se k němu Chaloupka, který technickou střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 1:0. O chvíli později se k míči dostal Školař, jeho dlouhý nákop z první chtěl usměrnit Koutný, ale mířil těsně mimo branku hostů. Po těchto našich akcích převzali iniciativu hosté, kteří měli sice územní převahu, ale k větší gólové šanci to nevedlo. V 21. minutě se hosté, po naší chybce, dostali do veliké šance, když na Hlaváčka postupoval Žák. Náš brankář mu ale šanci skvělým zákrokem zmařil. Po autu Siegla se pokoušel zakončovat Sedlák, ale v hlavičkovém souboji neuspěl. Do velmi dobré příležitosti přihrál Hegerovi Sedlák, jenže ten nezakončil tak, jak si asi představoval. Ke střele z hranice šestnáctky se dostal v závěru první půle Havel, ale jeho tvrdá střela byla zablokována. Do kabin se tak šlo za našeho jednobrankového vedení.

Druhou půli jsme také začali lépe my, když se Sedlák dostal na dostřel branky hostů, ale jeho pokus, i když byl z ofsajdu, šel těsně mimo branku hostů. V 51. minutě zahrával Heger rohový kop, míč prodloužil Crhonek až k Sedlákovi, který střelou k tyči zvýšil na 2:0. O chvilečku později byl na hranici pokutového území faulován Sedlák a sám zahrával přímý kop. Jeho skvěle umístěnou střelu však neméně skvělým zákrokem zlikvidoval brankář Juránek. Velké chvíle střelce Sedláka pokračovaly, ale po přihrávce Crhonka orazítkoval technickou střelou pouze břevno. V další šanci se ocitl Sedlák o chvíli později, ale jeho pokus vyrazil brankář domácích na břevno. V 65. minutě zahrával roh Heger. Míč orazítkoval pouze břevno, od něj se dostal ke Školařovi, ten nacentroval na Crhonka, jenže jeho pokus nůžkami vyrazil brankář k Hegerovi, jehož povedenou střelu vyrazil brankář k Sieglovi a ten technickou střelou přehodil brankáře hostů a zvýšil na 3:0. Běžela 70. minuta, když Heger našel rozběhnutého Crhonka, ale jeho klička brankáři mu tentokrát nevyšla. Po akci Koutného se dostal ke střele Heger, ale jeho střela šla těsně mimo. V další šanci se objevil Koutný, ale také neuspěl. V 78. minutě vystřídal Václava Koutného Martin Kučera. Z přímého kopu zkoušel trefit branku Siegl, ale mířil nad branku hostů. V jediné šanci, kterou v závěru druhé půle měli hosté, mířili těsně mimo. V samotném závěru měl ještě, po krásné kolmé přihrávce Havla, šanci Crhonek, ale neuspěl. Závěr zápasu se blížil a my si v tomto utkání, kdy jsme zejména ve druhé půli soupeře přehrávali a mohli vyhrát i výraznějším výsledkem, připsali zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček, Chaloupka Matěj, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Školař Ondřej, Koutný Václav (78. min. Kučera Martin), Heger Tomáš, Havel Jan, Zach Vojtěch, Crhonek Tomáš, Sedlák Richard.

 

PŘIPRAVENI: Pernica Adam.

 

STATISTIKA TJ VILÉMOVICE 

 

                GÓLY                                                                   PŘIHRÁVKY 

3. minuta Chaloupka Matěj                                   Crhonek Tomáš  

51. minuta Sedlák Richard                                   Crhonek Tomáš

65. minuta Siegl Patrik                                          Heger Tomáš