TJ ČECHIE ZASTÁVKA - TJ VILÉMOVICE 5 : 3 (3 : 0)

30.05.2023 13:57

 

Netradičně v sobotu 27. 5. 2023 v dopoledních hodinách jsme odjížděli velice oslabeni na horkou půdu do Zastávky, kde jsme, i přes četné absence, chtěli uspět. Ze zdravotních důvodů chyběl Tomáš Polách starší, Marek Pernica a Lukáš Mareš. Z pracovních důvodů nebyli dispozici Branislav Široký a Radek Randula. Z rodinných důvodů chyběl Václav Koutný a kapitán Josef Maška. Kapitánskou pásku si pro tento zápas navlékl Martin Kasálek. Pro trenérské zaneprázdnění nebyl k dispozici hrající trenér Patrik Siegl. Naopak již mohl naskočit, minule absentující, Vojtěch Zach. Hráčská situace byla velice složitá, a tak na lavičku náhradníků usedl i asistent trenéra Milan Kučera.

Utkání začalo pro nás velmi špatně a hned ve 3. minutě se po naší chybce v rozehrávce dostali k míči domácí a po rychlé akci dopravil míč do naší sítě Chlup a otevřel skóre zápasu - 1:0. O chvíli později, znovu Chlup, tvrdě vypálil, ale Hlaváček jeho střelu vyrazil do bezpečí. Běžela 9. minuta, když se po další rychlé akci k zakončení dostal domácí Vavera a jeho tvrdá střela k tyči znamenala navýšení skóre na 2:0. My jsme odpověděli střelou Jarůška, ale jeho pokus šel mimo. V další akci se po sklepnutí Jarůška a centru Hegera dostal k hlavičce Sedlák, ale jeho hlavička orazítkovala tyč domácí branky a míč po té chytil domácí brankář. V 21. minutě se, po další rychlé akci, dostali domácí na hranici ofsajdu až před naši branku a míč do naší sítě dopravil Herman a navýšil už na 3:0. Po takovém KO jsme jen těžko zvedali hlavu a domácí kontrolovali průběh zápasu. Po delší pauze se po dobré kombinační akci Chaloupky,  Frieda, Hegera a Jarůška  dral do zakončení Sedlák, ale ke střele se nedostal. O chvíli později střílel nad bránu Jarůšek. Roh Hegera ohrozil přímo brankáře domácích, ale ten si s ním poradil. V další šanci, po autu Hegera a prodloužení Kučery, se k míči jako první dostal domácí brankář a odklidil míč do bezpečí. V samotném závěru první půle se dostal k zakončení Jarůšek, ale brankář domácích byl na místě, a tak jsme v poločase prohrávali o tři branky.

Druhá půle začala znovu lépe pro domácí a v 53. minutě se domácí, po kombinační akci, dostali až do našeho pokutového území, kde zblízka zakončil domácí Vavera a dal už na 4:0. My jsme domácí ohrožovali hlavně z rohů, ale nic jsme z toho nevytěžili. Běžela 59. minuta, kdy se znovu po rychlé akci dostali domácí do zakončení, a míč do naší branky dopravil Vedral a zvýšil stav zápasu už na hrozivých 5:0. V 61. minutě jsme se dočkali konečně i my, když dlouhý nákop Frieda prodloužil Jarůšek na Sedláka, který si míč zpracoval a přesnou střelou k tyči snížil na 5:1. O chvíli později se po akci Chaloupky a nezištné přihrávce Sedláka dostal k zakončení Jarůšek, ale ve velmi dobré šanci mířil mimo. V další šanci se, po sklepnutí Jarůška, dostal k zakončení Sedlák, ale gólman domácích jeho střelu vyrazil. Běžela 74. minuta, když míč ve středu hřiště vybojoval Kučera, předal ho Jarůškovi, ten přihrál Hegerovi, který kolmou přihrávkou našel rozběhnutého Sedláka, jehož přesná střela znamenala snížení na 5:2. V 80. minutě se odehrál krásný fotbalový moment, kterému tleskali i domácí diváci, když Dinga nacetroval do pokutového území domácích, kde našel Sedláka a ten vystřihl parádní nůžky, které ale skvělým zákrokem zlikvidoval domácí brankář Hovězák. Domácí mohli svůj náskok navýšit po sólu Vavery, ale toho zase vychytal Hlaváček. Běžela 87. minuta, když Dinga krásným centrem vybídl ke skórování Sedláka, který tak završil svůj hattrick a snížil na 5:3. Dál se nám již skórovat nepovedlo, ale i tak jsme utkání zdramatizovali a předvedli i dobrý výkon, ale bohužel jsme dnes na domácí nestačili.

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Kasálek Martin "K", Školař Ondřej, Chaloupka Matěj, Dinga Dominik, Heger Tomáš, Zach Vojtěch, Kučera Martin, Sedlák Richard, Jarůšek Tomáš.

PŘIPRAVENI:  Maška David, Kučera Milan

.                                STATISTIKA   TJ  VILÉMOVICE

GÓLY                                                PŘIHRÁVKY 

     61. minuta Sedlák Richard                              Jarůšek Tomáš

     74. minuta Sedlák Richard                              Heger Tomáš 

     87. minuta Sedlák Richard                              Dinga Dominik