RÁJEC JESTŘEBÍ - VILÉMOVICE 1:2 (0:0)

26.08.2019 17:52

V neděli 25.8.2019 pokračovala naše soutěž dalším kolem a nás čekal další venkovní zápas s velmi kvalitním soupeřem, a to týmem Rájce, ale i přes to jsme chtěli odvézt nějaký ten bod. Před tímto zápasem k nám přišel další ex ligový fotbalista Petr Švancara, který se tu setkal se svými bývalými spoluhráči ze Zbrojovky Brno.

Zápas začal vzájemným oťukáváním, jakoby nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. V první vážnější akci jsme se ocitli my, kdy se na levé straně hřiště objevil Švancara, který se zbavil svých strážců, nacentroval před branku, domácí míč odvrátili, odražený míč se dostal ke Kasálkovi, který pálil nad branku. Domácí odpověděli přímý kopem, ale ten vyrazil brankář Veselý na roh. Po těchto akcích se hra odehrávala spíše ve středu hřiště a k bezprostřednímu ohrožení jedné nebo druhé branky docházelo jen ze standardních situací. Ve 23. minutě zahrával přímý kop Kasálek, který svou parádní střelou orazítkoval pouze břevno branky domácích. Běžela 30. minuta, když Jarůšek chytrou přihrávkou uvolnil Hegera, ale ten mířil těsně mimo branku. Domácí odpověděli tvrdou střelou Fojta, ale Veselý ji bez problémů lapil do koše. První poločas zakončila akce Švancary, ten našel Kuropatu, který stříleným centrem před brankou našel Jarůška, ale ten tísněn dorážel nad branku domácích. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Druhá půle začala lépe pro nás, když jsme rozehrávali v 48. minutě přímý kop. Švanacara si vyměnil míč s Valnohou,  našel přesnou přihrávkou Jarůška, který technickou střelou k tyči otevřel skóre zápasu  0:1. V další šanci se díky své rychlosti ocitl opět po přihrávce Jarůška Heger, ale ani tentokrát se nepodařilo umístit míč mezi tyče domácí branky. V 60. minutě našel dlouhým nákopem Veselý Kuropatu, který vyslal chytrým přiklepnutím do úniku Švancaru, ale jeho technickou střelu vytěsnil domácí brankář na roh. O chvíli později pro změnu Švancara našel Kuropatu, ale ten tísněn domácími obránci nemohl dobře zakončit a tak míč skončil mimo. Běžela 66. Minuta, Kuropata rozehrál aut na Švancaru, ten našel přesným centrem Jarůška, který chytře a hlavně pohotově dopravil míč do domácí branky a navýšil stav utkání na 0:2. Domácí se snažili o zkorigování nepříznivého stavu, ale závar v 75. minutě vyřešil pohotovým zákrokem brankář Veselý. Ve svých akcích pálili nad také Azbayar a Kuropata. Švancara po přihrávce Kuropaty, chtěl nadýchaným centrem najít Jarůška, ale ten těsně nedosáhl. V 87. minutě jsme soupeře zastavili v našem pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou bezpečně proměnil domácí Pšikal a snížil na 1:2. Závěr zápasu byl velmi dramatický a vyhecovaný, ale my si již vítězství vzít nenechali.

 

SESTAVA: Veselý Zdeněk, Pernica Marek, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Kuropata Radomír (84. min. Kučera Martin), Heger Tomáš (76. min. Opletal Petr), Kasálek Martin, Valnoha Zdeněk  (70. min. Azbayar Azzaya), Švancara Petr, Jarůšek Tomáš.

 

 

PŘIPRAVEN: Široký Branislav.