LIPOVEC - VILÉMOVICE 2:3 (1:1)

08.10.2019 19:37

První říjnovou neděli 6.10.2019 nám los 1.B  třídy určil tým Lipovce, který nás přivítal na svém hřišti a po předchozí domácí porážce jsme chtěli v tomto derby zápase uspět.

Úvod zápasu byl velmi vyrovnaný. První jsme se osmělili my a střela Kuropaty jen těsně minula svůj cíl. Domácí odpověděli rohovým kopem, po kterém hlavičkoval Dinga nad naši branku. Dobrou akci rozehrál po levé straně Kuropata, jenž přesným centrem našel Jarůška, ale jeho hlavička mířila jen těsně vedle branky domácích. O chvíli později pro změnu Opletal prostrčil krásnou přihrávku na Jarůška, který v ofsajdové pozici pálil pouze do tyče branky hostů. Běžela 20. minuta, Siegl rozehrál míč na Kuropatu, ten našel rozběhnutého Duchovného, jehož centr Jarůšek hlavou umístil k tyči domácí branky a otevřel gólový účet dnešního utkání 0:1. Domácím se podařilo vyrovnat ve 24. minutě, když se po našem drobném zaváhání ve středu pole dostal k míči Zouhar Michal, který našel přihrávkou Richarda Sedláka, ten přízemní střelou prostřelil našeho brankáře a srovnal na 1:1. Nebezpečnou střelu vyslal na branku domácích také Valnoha, ale pálil těsně nad branku domácích. Z přímého kopu to zkoušel Siegl, ale jeho střela šal pouze do zdi. V dobrých šancích se objevili Kuropata, Azbayar i Heger, ale neměli k zakončení potřebný klid, nebo byla jejich střela zablokována. Z domácí strany hrozilo nebezpečí zejména od střelce Richarda Sedláka, ale krom vyrovnávací branky jsme dokázali jeho útočnou snahu ubránit a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Druhou půli jsme začali velmi aktivně a hned od prvních minuty si vytvářeli velmi dobré příležitosti ke vstřelení branky, což se nám podařilo v 50. minutě, když Valnoha dlouhým a hlavně přesným pasem našel rozběhnutého Kuropatu, který nás střelou podél brankáře domácích poslal do vedení - 1:2. Domácí odpověděli tvrdou střelou Richarda Sedláka, která jen těsně minula pravý horní roh naší branky. O chvíli později to zkoušel z přímého kopu Siegl a jeho střela skončila k naší smůle pouze na spojnici tyče a břevna. Po jednom z rohů, který nakrátko rozehrál Siegl s Valnohou, se dostal k zakončení Maška a Opletal, jemuž se povedlo dostat míč do branky domácích, jenže to bylo s nedovoleným zákrokem, a tak gól nemohl být uznán. Zakrátko na to dobrou kombinaci předvedli Kuropata, Jarůšek a Heger, který chtěl přihrávkou nalézt nabíhajícího Kasálka, ale domácí míč odkopli do bezpečí. Domácí se snažili o vyrovnání, ale jejich akce se nám dařilo eliminovat.  V 77. minutě po závaru v pokutovém území, zahrál  rukou domácí Kunc, byl vyloučen a následovala penalta, kterou bezpečně proměnil Heger a zvýšil na 1:3. Běžela 86. minuta a krásnou střelou z přímého kopu snížil Richard Sedlák na 2:3. Domácí  po vstřeleném gólu i v deseti hráčích vystupňovali tlak na naši branku, ale naštěstí se jim již gól vstřelit nepovedlo, naopak jsme to mohli být my, kdo byl blízko vstřelení branky, když po rychlých protiútocích nastřelil nejprve Jarůšek břevno a později Kuropata tyč. Závěr zápasu byl již na dohled a my si v tomto dramatickém utkání připsali důležité vítězství.

 

SESTAVA: Veselý Zdeněk, Skoupý Michal (53. min. Kasálek Martin), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Valnoha Zdeněk,  Azbayar Azzaya (62. min.  Randula Radek), Opletal Petr (80. min. Urbánek Filip), Heger Tomáš (90. min. Kučera Martin), Kuropata Radomír, Jarůšek Tomáš.

 

PŘIPRAVEN: Němec Kamil.