FC SOBĚŠICE - TJ VILÉMOVICE 1 : 0 (0 : 0)

10.06.2019 14:58

 

V sobotu 8.6.2019 jsme v posledním venkovním zápase zajížděli v silně okleštěné sestavě na hřiště již jistého vítěze naší skupiny 1.B třídy a to do Soběšic,  ale přesto jsme nechtěli prodat kůži lacino. 

Začátek zápasu se nesl v opatrném duchu, jakoby nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. Byli jsme to ale první my a Pernica svým průnikem nadělal starosti obraně domácích. Po rohu Hegera hlavičkoval nebezpečně Maška, jenže jeho pokus šel těsně nad branku domácích. O chvíli později zahrával přímý kop Heger, jeho technická střela mířená na bližší tyč nadělala spoustu starostí domácímu brankáři. V této fázi zápasu jsme hráli velmi aktivně, domácí  jsme do šancí  moc nepouštěli a tak to zkoušeli ze standardních situací, hlavně z rohových kopů. Svými náběhy zlobili domácí obranu hlavně Pernica a Gross, ale gólově jsme se neprosadili. Ve 30. minutě Duchovný kolmicí našel Azbayara, ten posunul  Grossovi, ale  jeho pokus mířil nad branku domácích. O chvíli později Duchovný vyslal do úniku Hegera, ale jeho střílená přihrávka nenašla adresáta. Ve 40. minutě dostal trochu prostoru domácí Švihálek, který se prosmýkl kolem našich obránců a naservíroval míč na nabíhajícího Kozla, ale ten Širokého nepřekonal. V samotném závěru zahrával přímý kop Heger, ovšem jeho pokus brankář domácích chytil. Poločas tedy skončil bez branek.

Druhá půle začala šancí Kozla, který ale gól nedal. My jsme odpověděli rychlým náběhem Grosse, ale ani ten neuspěl. Běžela 53. minuta, svou akci si vykombinovali Gross s Pernicou, jehož pokus odvrátili brankář domácích s pomocí obránců a břevna pryč od branky. K odraženému míči se dostal Opletal, ale jeho pokus šel nad branku. V 65. minutě zahrával Heger přímý kop, krásnou technickou střelou sice překonal brankáře domácích, ale gól nebyl pro ofsajd jednoho z našich hráčů uznán. Domácí také nezaháleli a pěknou střelu vyslal na naši branku Látal, ale Široký ji pohotovým zákrokem zlikvidoval. V 79. minutě se po naší chybě v rozehrávce dostal k míči domácí Kozel a střelou podél našeho brankáře poslal domácí do vedení 1:0. V téže minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Motyčka. My jsme se snažili početní  výhodu využít, ale šance Pernici, Grosse a ani přímý kop Hegera k vyrovnání nevedly. Závěr zápasu se po několika ostrých zákrocích od domácích hráčů nesl ve velmi nervózní atmosféře, ale ti si již vítězství vzít nenechali. Tým Soběšic ovládl celou soutěž a postoupil do 1.A třídy, tak jim přejeme úspěšné účinkování ve vyšší soutěži.

 

SESTAVA: Široký Branislav,  Vašíček Luboš, Maška Josef "K", Duchovný  Robin,  Kučera Martin, Opletal Petr, Randula Radek, Heger Tomáš, Azbayar  Azzaya (71. min.Urbánek Filip), Pernica Marek, Gross Miroslav.

PŘIPRAVEN: Kyzlink Jakub