FC MEDLÁNKY - TJ VILÉMOVICE 3 : 5 ( 1 : 2 )

31.08.2021 11:38

 

V sobotu 28.8.2021 jsme v dalším utkání 1.B třídy hráli na hřišti tradičního účastníka krajských soutěží, a to s týmem Medlánek, kde jsme očekávali těžký zápas.

Do zápasu nemohl z důvodu zranění nastoupit Tomáš Polách, což byla pro náš tým velká nepříjemnost. Začátek zápasu se nesl v opatrném duchu a viděli jsme řadu nepřesností na obou stranách. V první šanci jsme se objevili my, když na Švancarův centr jen těsně nedosáhl Heger. Ve 14. minutě domácí využili našeho zaváhání. V rozehrávce se k míči dostal Sehnal, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 1:0. Po obdrženém gólu jsme se snažili nepříznivý vývoj zápasu zvrátit v náš prospěch. V nebezpečném náběhu se objevil Švancara, ale byl zastaven domácími obránci. Po akci Švancary tvrdě vystřelil Zach, jeho střela jen těsně minula branku domácích. Ve 32. minutě si na levé straně hřiště udělal trochu prostoru Švancara, jehož centr Fried hlavou poslal do domácí branky a srovnal na 1:1. Nutno podotknout, že to byla Davidova již druhá branka ( jen tak dále).  I nadále jsme pokračovali v aktivní hře a hned vzápětí se po přihrávce Jarůška objevil v šanci Švancara, ale jeho střelu domácí tečí dostali do bezpečí. Běžela 35. minuta, když se k odraženému míči dostal Kasálek, jeho tvrdá střela, tečovaná domácími obránci, zapadla do odkryté branky a dostala nás do vedení - 1:2. O chvíli později domácí mohli srovnat, ale v dobré šanci mířili hlavou nad naši branku. V samotném závěru první poloviny jsme se ještě dostali do několika šancí, ale ani Fried, ani Jarůšek, tentokrát neuspěli. Poločas tedy skončil lépe pro nás. 

Druhá půle začala lépe pro nás, kdy se v šanci mihnul Pernica, ale bohužel to nevyšlo. V další šanci se po centru Švancary ocitl znovu Pernica, ale jeho hlavička mířila těsně nad. V 58. minutě po pravé straně hřiště unikl Fried, který poslal přesnou přihrávku před branku, kde Pernica bez problémů míč uklidil do branky a navýšil náš náskok na 1:3. O chvíli později pálil v dobré pozici Kučera, který nahradil v 61. minutě střelce vyrovnávací branky Frieda. Pálil ale nad domácí branku. V 65. minutě jsme poslali do hry další čerstvou sílu, když střelce naší třetí branky Pernicu, nahradil další mladíček v našem dresu, Chaloupka. Běžela 68. minuta, když se Švancara uvolnil na levé straně hřiště, našel Jarůška, který technickou střelou obstřelil domácího brankáře a dal už 1:4. V 74. minutě se dostali ke slovu také domácí, když Čermák pohotovou střelou snížil na 2:4. V naší další šanci se ocitl Zach, ale jeho hlavičku domácí brankář vyrazil do bezpečí. Do dobré šance se, po akci Kasálka se Švancarou, dostal Jarůšek, ale tentokrát byl proti domácí brankář. Pohlednou akci rozehrál Jarůšek na Kučeru, který předložil míč Hegerovi, ale jeho střela šla těsně mimo domácí branku. V 89. minutě jsme zastavili soupeře v našem pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou domácí kapitán Sehnal proměnil a snížil na 3:4. Už v nastaveném čase, konkrétně v 91. minutě, dlouhý nákop Duchovného zužitkoval přesnou a pohotovou střelou Jarůšek, který dal výsledku utkání konečnou podobu - 3:5. Závěr zápasu se již nezadržitelně blížil a my si připsali cenné vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Pernica Marek (65.min Chaloupka Matěj), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Fried David (61.min Kučera Martin), Heger Tomáš, Kasálek Martin, Zach Vojtěch, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš.

 

                                      STATISTIKA  -  TJ Vilémovice 

            GÓLY                                          PŘIHRÁVKY

32. minuta                Fried David                                      Švancara Petr

35. minuta                Kasálek Martin                                 samostatná akce

58. minuta                Pernica Marek                                 Fried David

68. minuta                Jarůšek Tomáš                                Švancara Petr

91. minuta                Jarůšek Tomáš                                Duchovný Robin

 

ŽK: 86. minuta Heger Tomáš (faul)