AC LELEKOVICE - TJ VILÉMOVICE 5 : 2 ( 2 : 1 )

06.10.2020 09:28

 

Po minulém kole, které jsme nemohli z důvodu nákazy koronavirem u hráčů Veverské Bítýšky sehrát na našem hřišti, jsme v sobotu 3.10.2020 zajížděli na utkání do Lelekovic a očekávali velmi těžký zápas.

Začátek zápasu se odvíjel lépe pro nás, když nebezpečně centroval Zach. Dobrý centr poslal do pokutového území Kasálek, na který jen těsně nedosáhl Siegl. V 11. minutě se po našem zaváhání ve středu pole dostali domácí k nebezpečnému rychlému protiútoku, ale Veselý společně s Kasálkem šanci zmařili. Kasálek po té míč vyvezl z našeho pokutového území, našel Hegera, který přihrávku nasměroval na  nabíhajícího Jarůška a ten přízemní střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre utkání - 0:1. Domácí zahrozili přímým kopem, ale Veselý střelu vyrazil na roh. My jsme odpověděli tvrdou střelou Siegla, ale  gólman jeho pokus vyrazil do bezpečí. Nebezpečně pálil domácí M. Pokorný, ale proti Veselému neuspěl. Ve 32. minutě měli domácí možnost zahrávat přímý kop. Míč si postavil Šuler, jehož umístěná střela zapadla k pravé tyči naší branky a bylo srovnáno - 1:1. O minutu později domácí využili naší chyby v rozehrávce, jejich rychlý kontr zakončil tvrdou střelou J. Pokorný a otočil stav zápasu na 2:1. Domácí se ocitli v dalších šancích, ale střelu M. Pokorného Veselý zneškodnil. V samotném závěru první půle jsme mohli srovnat po šanci Švancary, který  přehodil gólmana domácích, ale míč směřující do branky domácí obránce odklidil do bezpečí. Domácí tedy po první půli drželi těsné vedení.

Do druhé půle jsme chtěli vstoupit aktivně a pokusit se nepříznivý stav otočit, nebo alespoň vyrovnat, ale byli to domácí, kteří využili našich chyb, když nejprve v 52. minutě M. Pokorný zvýšil na 3:1 a pak v 57. minutě J. Pokorný na 4:1. Navíc se nám v 54. minutě zranil střelec Jarůšek. Po takovém KO jsme jen těžko zvedali hlavu, hra se nám nedařila tak, jak jsme si představovali a do šancí jsme se dostávali jen velmi těžko. Naopak domácí pokračovali v aktivitě, vytvářeli si šance, byli pohyblivější a jejich kontry, vedené především bratry Pokornými, byly velmi nebezpečné. V 70.  minutě domácí svou převahu vyjádřili dalším gólem, když míč do naší sítě dopravil Skoumal a dal už na 5:1. Po tomto gólu už bylo proti rozjetým domácím opravdu velmi těžké s utkáním něco udělat, ale přesto se nám to v 87. minutě povedlo, když přihrávku Švancary dorazil do domácí branky Heger a snížil na konečných 5:2. Závěr utkání se blížil a domácí si připsali zasloužené vítězství. 

      

SESTAVA: Veslelý Zdeněk, Pernica Marek (77. min. Mareš Lukáš), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Azbayar Azzaya (46. min. Mikšovský Petr), Heger Tomáš, Kasálek Martin, Zach Vojtěch, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš (54. min. Kučera Martin).